Verbeter de kwaliteit van kleinschalige zorg op basis van de mening van uw cliënten

De laatste jaren is in de langdurige zorg sprake van een omslag naar kleinschalige zorgvormen. Persoonlijke aandacht, overzichtelijkheid en een thuisgevoel dragen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van leven van ouderen met een chronische aandoening of mensen met een beperking. De kleinschaligheid is een sterk punt, maar draagt ook risico’s.
Kleinschalige organisaties zijn wars van administratieve rompslomp en protocollen. De dialoog, het continue gesprek tussen cliënt en hulpverlener staat centraal, daarbij hoort ook de evaluatie: doen wij wat u wilt? Zoveel mogelijk zelf doen is een belangrijk en waardevol uitgangspunt. Maar daar ligt ook het risico van het verwijt van ‘de slager die z’n eigen vlees keurt’.
Om een constante hoge kwaliteit van zorg te garanderen is het belangrijk dat u zich bewust bent van de risico’s van kleinschalige zorg en dat u daar op anticipeert. Door u te blijven realiseren dat er in een zorgrelatie altijd sprake is van ongelijkheid, van afhankelijkheid.  U wilt uw klanten serieus nemen en de meerwaarde van uw zorg, begeleiding en ondersteuning aantonen.
Maakt u waar wat u afgesproken heeft? Ziet u geen belangrijke zaken over het hoofd? Wat zijn de positieve en de minder goede ervaringen? Om die vragen te beantwoorden kan het slim zijn periodiek de ervaringen van uw cliënten te laten toetsen door een extern bureau.

Maatwerk is onze standaard

ARGO denkt graag met u mee over de mogelijkheden van een kwaliteitsmeting bij uw doelgroep, en de inrichting van een proces dat bijdraagt  van uw organisatie.
In onze aanpak staan uw vragen en wensen voorop. Dit combineren wij met onze ervaring om u een aanpak aan te reiken die past bij de dialoog die u met uw klant wilt. Is er een bestaand passend meetinstrument? Welke methode is het meest geschikt? Wat kunt u zelf doen en wat kan ARGO voor u betekenen?

Wie zijn wij

ARGO wil de kwaliteit en de patiëntgerichtheid van de zorg verbeteren. Dit doen we door aanbieders van zorg- en dienstverlening te ondersteunen met behulp van onderzoek en overdracht van kennis en ervaring.
We hebben ervaring in de kleinschalige zorg: ARGO verzorgt al meer dan 5 jaar de tweejaarlijkse kwaliteitstoetsing in alle Thomashuizen en Herbergiers. We kijken daarbij naar drie aspecten: kwaliteit van leven, kwaliteit van zorg en kwaliteit van communicatie.
Wilt u weten wat ARGO voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Berthe te Velde (b.p.te.velde@rug.nl) of Peter van Linschoten (c.p.van.linschoten@rug.nl)
Of laat uw gegevens achter in het informatieformulier; wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!