PREM Farmacie: ook in 2019 zit u goed bij ARGO!

Een soepele meting van de PREM Farmacie begint met een goede voorbereiding. We verwachten dat er inhoudelijk en organisatorisch niet zoveel wijzigt in de PREM meting 2019. Er is wel een wijziging in de context van het onderzoek, want vanaf mei 2018 is de AVG van kracht. Over wat dit precies betekent voor het gebruik van persoonsgegevens specifiek voor kwaliteitsonderzoek in de apotheek door een externe partij zijn de juridisch deskundigen het niet helemaal eens.
Wij adviseren om voor de PREM-meting een ‘opt-in’ clausule te gebruiken, dus alleen patiënten te includeren die hebben aangegeven benaderd te mogen worden voor kwaliteitsonderzoek.
Onze belangrijkste tip is:

Gebruik de voorbereidingstijd tot de PREM meting om een ‘opt-in’ mailadresbestand op te bouwen.

Klik hier om u aan te melden voor de PREM Farmacie 2019
Stuur een mail aan Astrid de Groot a.w.de.groot@rug.nl.

alert-info

Tips!

– u hoeft patiënten maar één keer te vragen of ze benaderd mogen worden voor kwaliteitsonderzoek. Het is wel belangrijk dat u registreert dat de patiënten daar wel/geen toestemming voor geeft;
– bij nieuwe patiënten: neem deze vraag standaard op en vink het af in het AIS
– bij ‘bestaande’ patiënten: geef de laatste 3 maanden van dit jaar in uw contacten een kaartje aan uw patiënten met uitleg over het belang van kwaliteitsonderzoek en keuze-informatie, en dat dat ook een inspanning van patiënten vraagt. Vervolgens kan men aangeven dat men benaderd mag worden, en wordt het mailadres doorgegeven. ARGO heeft goede voorbeelden voor haar klanten!
– gebruik uw informatiekanalen in de apotheek voor het geven van informatie over de waarde van klantervaringen voor u, maar ook als keuze-informatie voor andere klanten. ARGO beschikt over hulpteksten en posters

Vragen?

Hebt u vragen? Mail of bel ons en wij helpen u graag.
Meld u nu alvast aan en wij helpen u met het zo soepel mogelijk uitvoeren van het onderzoek in 2019. Als u zich voor 1 december 2018 bij ons aanmeldt, ontvangt u een vroegboekkorting van € 45,-!
Neem contact op met Astrid de Groot per mail (a.w.de.groot@rug.nl) of telefoon 050 – 363 7464.
Of laat uw gegevens achter in het contactformulier.
Wat is dat eigenlijk : PREM?

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!